Bruno Apitz

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bruno Apitz (gumelar di Leipzig, 28 April 1900 – tilar dunya di Bérlin Kulon, Jérman Kulon, 7 April 1979 dina umur 78 taun) nyaéta panulis jeung aktor Jérman.[1] Novélna nu judulna  "Nackt unter Wölfen" (basa Sunda: Buligir di Antara Srigala) medal taun 1954 jeung geus ditarjamahkeun kana leuwih ti 30 basa.[2] Ieu karyana téh tuluy dijieun film dina taun 1963 kalawan sutradarana Frank Beyer. Karya-karya séjénna nu kasohor nyaéta novél Esther nu ditulis di kémah konséntrasi jeung medal taun 1944 sarta novél Der Regenbogen (basa Sunda: Katumbiri) nu medal taun 1976, nyaritakeun kahirupan kelas pagawé di Rwpublik Weimar.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Bruno Apitz". IMDb. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  2. "www.buchenwald.de". www.buchenwald.de. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  3. "Bruno Apitz | Penn Publishing" (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-06-10.