Bulu bitis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bulu bitis
Golden fleece 2 - Foto Giovanni Dall'Orto, 3 Sett 2013.jpg
Bulu bitis jalma
Terminologi anatomi

Bulu bitis nyaéta bulu nu tumuwuh dina bitis jalma, ilaharna mah sanggeus asup mangsa balég atawa pubertas. Ieu bulu téh biasana aya dina sakuriling bitis malah mah nepi kana pingping, iwal nu rada carang téh lebah bincurang. Sawaréh jalma sok nyukur atawa nyabutan ieu bulu, dalah ieu bulu téh pikangéwaeun utamana mah jang awéwé.

Guinness World Record kiwari nyatet yén jalma nu miboga bulu bitis pangpanjangna téh nyaéta Jason Allen ti Tucson, Arizona kalawan panjang bulu 8,84 inci (22,46 cm).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Longest Leg Hair". Guinness World Records. Diarsipkan dari versi asli tanggal 25 May 2015.