Buntiris

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buntiris
Kalanchoe pinnata Blanco1.147.png
Tangkal buntiris nu digambar ku Blanco
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Plantae
Ordo:
Saxifragales
Kulawarga:
Crassulaceae
Génus:
Kalanchoe
Spésiés:
Kalanchoe pinnata

Buntiris; Basa Indonésia (Cocorbebek) Kalanchoe pinnata Pers. kalebet kana kulawarga Crassulanceae nyaéta salah sahiji tutuwuhan ubar.[1] Jangkung tangkal buntiris dugi 0,3 - 2 méter. Tutuwuhan buntiris aslina ti nagara Madagaskar. Ieu tutuwuhan biasana hirup di alam tropis, buntiris ogé katélah ku masarakat pikeun ubar alternatif, sabab buntiris ngandung magnesium malat.[2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Quattrocchi, Umberto (2016). Dapatkan versi cetak buku ini▼ Buku di Google PlayCRC World Dictionary of Medicinal and Poisonous Plants: Common Names, Scientific Names, Eponyms, Synonyms, and Etymology (5 Volume Set). Universitas Michigan: CRC Press. p. 676. ISBN 9781482250640. Diakses tanggal 12 Januari 2020. 
  2. Hembing W., Prof. H (2008). Ramuan Lengkap Herbal Taklukkan Penyakit. Jakarta: Niaga Swadaya. p. 676. ISBN 9789791481526. Diakses tanggal 12 Januari 2020. 
Nulis.jpg