Campaka leuweung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Campaka leuweung
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Magnoliids
Order: Magnoliales
Kulawarga: Magnoliaceae
Génus: Magnolia
Subgénus: M. subg. Yulania
Section: M. sect. Michelia
Subsection: M. subssect. Michelia
Spésiés: M. montana
Ngaran binomial
Magnolia montana (Blume) Figlar[1]
Michelia montana Blume (basionym)

Campaka leuweung (Lat. Michelia montana Blume)

Ngaran lokal: cempaka hutan (Sumatra), cempaka jahe (Jawa).

Sebaran géograpis: Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan, jeung Bali

Mangpaat: pikeun wangunan hampang, rawayan, panto, peti

Bentuk hirup jeung asal-usul: tutuwuhan leutik, tutuwuhan pituin

Rujukan[édit | édit sumber]

  1.  GRIN (April 19, 2007). "Magnolia montana information from NPGS/GRIN". Taxonomy for Plants. National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland: USDA, ARS, National Genetic Resources Program. Diakses tanggal July 17, 2011. 
  1. Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6