Campaka leuweung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Campaka leuweung
Michelia montana from Blume Flora Javae.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Subgénus:
M. subg. Yulania
Séksi:
M. sect. Michelia
Subséksi:
Spésiés:
M. montana
Ngaran binomial
Magnolia montana (Blume) Figlar[1]
Michelia montana Blume (basionym)

Campaka leuweung (Lat. Michelia montana Blume)

Ngaran lokal: cempaka hutan (Sumatra), cempaka jahe (Jawa).

Sebaran géograpis: Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan, jeung Bali

Mangpaat: pikeun wangunan hampang, rawayan, panto, peti

Bentuk hirup jeung asal-usul: tutuwuhan leutik, tutuwuhan pituin

Rujukan[édit | édit sumber]

  1.  GRIN (April 19, 2007). "Magnolia montana information from NPGS/GRIN". Taxonomy for Plants. National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland: USDA, ARS, National Genetic Resources Program. Diakses tanggal July 17, 2011. 
  1. Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6