Chữ Nôm

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Chữ Nôm
Tipeu: Logogram
Basa: basa Viétnam
Mangsa: circa 1200-1949
Sistim Tulis indung: Aksara tulang orakel
Sistim tulis sawargi: Hanzi basajan, Kanji, Hanja, aksara Khitan, Zhuyin
Chu nom.svg

Chữ Nôm (dina wangun quốc ngữ; 字喃 dina aksara Tionghoa, sacara harafiah: "tulisan kidul") nyaéta wangun tulisan klasik basa Viétnam. Tulisan ieu dumasar aksara Tionghoa sarta dipaké salila saabad di Viétnam; dina lalampahanana nyatet sajarah kabudayaan nagara kasebut.

Chữ Nôm dipaké salila 1000 warsih ti abad ka-10 nepi ka abad ka-20 saméméh saterusna pamustunganana digantikeun quốc ngữ. Ayeuna ancik saeutik warga Vietnam anu masih bisa mengerti chữ Nôm.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]