Chuck Norris

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chuck Norris

Carlos Ray "Chuck" Norris (gumelar di Ryan, Oklahoma, Amérika Sarikat taun 1940) nyaéta saurang béntang pilem laga.[rujukan?] Norris ngadegkeun sakola béla diri sorangan nu dingaranan Chun Kuk Do.[rujukan?] Norring mangrupa anak ti papasangan Wilma jeung Ryan Norris, saurang montir ogé sopir treuk.[rujukan?] Nalika umurna 16 taun, kolotna pipirakan, antukna Norris, indungna jeung dulur-dulurna pindah ka Prairie Village, Kansas, jeung panungtungan ka Torrance, Kalifornia.[rujukan?] Di taun 1958, Norris gabung jeung Kesatuan Angakatan Udara Amérika sarta tuluy ditugaskeun ka Koréa Kidul, tempat di mana manéhna diajar seni béla diri Koréa,Tang Soo Do sarta meunang jujuluk "Chuck". Sanggeus eureun ti Kesatuan Angkatan Udara Amérika, Norris pernah milu dina mangrupa-rupa turnamén karaté.[rujukan?] Loba pangajén anu pernah dimeunangkeun ti taun 1964 nepi ka 1974 kaasup salaku jawara nasional kajawaraan karaté Amérika Sarikat.[rujukan?] Ti harita taun 1969, Norris ngamimitian karir aktingna mah dina pilem karya Dean Martin, The Wrecking Crew.[rujukan?] Taun 1972, Norris maén salaku musuh aktor Bruce Lee dina Way Of The Dragon anu tuluy ngajadikeunna salaku béntang laga populér.[rujukan?]