Cihampelas Walk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cihampelas Walk, Bandung

Cihampelas Walk (Ciwalk) mangrupa salah sahiji Mall nu aya di Jalan Cihampelas no. 160 Sukajadi, Bandung.[1] Ciwalk mangrupa wangunan unik ku lantaran désainna saperti jalanan di luar negri, salian ti éta ku lantaran wangunana nyaruaan bentuk kupu-kupu.[2] Konsépna sorangan, numutkeun para ahli arsitéktur, sebenerna sarua jeung konsép nu aya di Bandung Paris van Java.[2]

Lamun dibagi kana pengelompokkan mall, Ciwalk kaasup kana Regional Mall, nu hartina masarakat boh nu ti Bandung boh nu ti luar Bandung teu acan ngarasa ka Bandung lamun teu ka ciwalk.[2] Ciwalk mangrupa tempat jalan-jalan nu pas pikeun budak ngora.[2] Salian ti balanja, loba ogé masarakat nu datang ka ciwalk ngan saukur rék jalan-jalan di kira-kira kompléks Ciwalk, hangout, nge-date, atawa nongton di 21 nu aya di Ciwalk.[2] Loba acara-acara musik nu langsung disiarkeun ti ciwalk dina televisi.[2] Aya sababaraha fasilitas di Ciwalk, saperti toko sapatu, baju, tas, aksésoris, jeung sajabana.[2] Di dieu ogé aya sababaraha café jeung tempat dahar nu kasohor saperti Sushi tei, Baso malang Karapitan, Time zone, sarta bioskop.[1] Aréa parkirna luas, jam buka ti jam 10.00-22.00.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Ciwalk (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g Cihampelas (Diakses tanggal 4 Desember 2011)