Cileuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ucing cileuhan

Cileuh nyaéta cairan kawas lého anu ipis sahingga teu katara mun saliwatan mah, nu mana ieu cileuh téh diproduksi sacara alami ku panon.[1][2][3] Cileuh nu garing sakapeung mah ngerak, ngagonjok di juru panon, biasana mah juru panon nu adek kana puhu irung.[3] Picileuheun téh lolobana mah tina kekebul jeung sarwa kokotor hawa anu asup kana panon.[4]

Nalika beunta, tangtuna sok mindeng ngiceup, nu mana éta prosés ngiceup téh pikeun ngaberesihan panon tina sagala picileuheun ku ku cimata liwat duktus nasolakrimal. Ari sabot keur saréh mah taya tarékah samodél kieu, tapina keur saré éta téh picileuhan kabéh digiring kabelah sisi, ka juru mata, nikakeun garing.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Citakan:Cite dictionary
  2. Amodio, Aimee."Where Do Eye Boogers Come From?", Families.com blog
  3. a b Hiskey, Daven. "What the 'Sleep' In Your Eyes Is", Today I Found Out, 23 February 2011.
  4. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  5. http://www.nbcnews.com/health/body-odd/are-yours-crusty-or-wet-truth-behind-eye-boogers-ew-f1C6437167