Crét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Crét mangrupa salah sahiji waditra gamelan Sekatén di Cirebon.[1] Gunana  ieu waditra pikeun ngajaga, ngajéntrékeun irama lagu, miboga pungsi ogé ketuk tina gamelan pélog-saléndro. [1]Waditra ieu dijieun tina parunggu ukuran diameterna 18 cm, alis/mukana 1,5 cm, jeung jangkungna 5 cm. [1]Cara maénkeunana ditakol ku alat paragi nakolna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedi Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 171. ISBN 9794192597.