Cukil

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cukil sangu

Cukil basa Jawana akeul, sungkal, cokél nyaéta parabot paranti nyiuk sangu, dijieunna tina kai, alumunium, atawa plastik[1][2]. Cukil téh parabot tina kai atawa logam(biasana tina alumunium) anu fungsina keur nyiuk sangu[3]. Biasa ogé disebut céntong disababaraha tempat anu dihartikeun minangka séndok paranti dahar boh anu tina logam atawa tina daun cau[3].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. [Hidayat,Rahmat Taufik, Spk. 2007 .Peperenian Urang Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama kaca 46]
  2. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 150
  3. a b Rosidi,Ajip Spk. 2000.Ensiklopedi Sunda, Alam, Manusa, dan Budaya. Jakarta:Pustaka Jaya. Halaman 698-700