Cupang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cupang
Cupang Half Moon
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Actinopterygii
Order: Perciformes
Kulawarga: Osphronemidae
Génus: Osphronemus
Spésiés: Betta Sp.

Cupang (Betta sp.) nyaéta salah sahiji jenis lauk nu hirup dina rawa nu habitat asalna ti sababaraha nagara di Asia Tenggara di antarana Indonesia, Thailand, Malaysia, jeung Vietnam.[1] Lauk ieu miboga bentuk jeung karakter anu agrésif pikeun ngajaga tempat kakuasaanna.[1] Umumna lauk cupang dibagi kana tilu jenis, nyaéta cupang hias, cupang adu, jeung cupang liar.[1]

Cupang Hias[édit | édit sumber]

Lauk cupang, salian katélah ku karakterna nu agrésif, ogé ku kaéndahan buntut,jeung siripna. Tina rupa-rupa buntutna, cupang hias di bagi kana tilu rupa nyaéta:

  1. Cupang Plakat: Cupang hias anu buntutna pondok. Cupang ieu asalna ti nagara Thailand. Kaéndahan cupang plakat katingali tina rupa siripna, sareng ka éndahan sisikna.[2]
  2. Cupang Half moon: Cupang jenis ieu ngagaduhan buntut, sareng sirip anu lebar tur simetris, nyaruaan rupa bulan satengah. Cupang half moon mimiti dibudiayakeun di Amérika serikat ku Peter Goettner taun 1982.[1]
  3. Cupang Serit / Cupang Crown Tail: Cupang Crown Tail atawa nu osok di sebat Cupang Serit nyaéta cupang asli Indonésia.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg