Curug Cihanyawar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Curug Cihanyawar nyaéta salah sahiji curug nu aya di kota Garut.[rujukan?] Perenahna di kira-kiraan kebon entéh Dayeuh Manggung, Cilawu, Garut.[1]
Anu datang ka curug ieu lolobana budak ngora pamuda jeung pamudi anu keur mareujeuhna begér.[rujukan?] Aya mitos lamun urang mandi di ieu curug, urang bakal gancang meunang jodo. ku sabab éta, loba barudak ngora anu hésé néang jodo datang ka ieu curug pikeun saukur mandi di tempat ieu, sabari ngaharep maranehna meunang jodo anu sarua jeung nu dipikahayang. Teu bener-bener jelas mitos éta emang aya dibaheula atawa émang di jieun-jieun ngarah ngirut minat wisatawan ka ieu tempat.[rujukan?] Di luar mitos-mitos éta, curug ieu émang layak didatangan. Sanajan émang jangkungna éta cai curug téh henteu nangtawing teuing, ngan angger panorama curug cihanyawar tetep éndah. Hawa di kira-kiraan curug ogé seger pisan kumargi tempatna anu aya di luhureun pagunungan. Kebon ntéh anu ngampar lega ogé jadi nilai leuwih keur curug Cihanyawar.[rujukan?]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Suhardiman,Budi&Darpan.2007.Seputar Garut.Garut:Komunitas Srimanganti (id)