Dérét waktu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik jeung pamrosésan sinyal, deret waktu nyaéta runtuyan titik data, diukur dina nurunna waktu, pamisah rohangan tina interval waktu nu sarua. Analisa deret waktu ngandung sababaraha metoda nu nyoba ngartikeun deret waktu, salawasna dipikaharti dina kaayan teori titik data (timana data datang ? kumaha nga-generate-na?), atawa keur nyieun ramalan (prediksi). Prediksi deret waktu ngarupakeun model nu dipake keur prediksi kajadian nu bakal datang dumasar kana kanyaho nu geus kaliwat: keur prediksi titik data samemeh diukur. Conto ilahar nyaeta harga mimiti di pasar saham dumasar kana kajadian poe samemehna.

Model keur deret waktu bisa mibanda sababara bentuk. Dua kelas nu penting nyaeta model moving average (MA) jeung model autoregressive (AR). Dua kelas ieu bisa ditempo leuwih jentre dina kaca ngeunaan autoregressive moving average models (ARMA).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg