Daimyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Daimyo Matsudaira Katamori visits the residence of a retainer. Mannequins in building in Aizuwakamatsu
A Daimio paying a state visit, illustration from ca. 1860

Daimyo (大名 daimyō?) (daimyō ) ngabogaan pangaruh feodal anu kacida kuatna dina abad ka-12 nepi ka abad ka-19 dina sajarah Jepang. Harti daimyo nyaeta "ngaran gedé". Ti daimyo shugo dina periode Kamakura terus ka daimyo sengoku nepi ka daimyo dina periode Edo, ngarupakeun sajarah panjang jeung rupa-rupa kaayaan. Watesan daimyo oge kadangkala dipake keur nembongkeun gambaran kapamingpinan saperti klan, disebutna "warlords". Ilaharna, sanajan teu salawasna, tina warlords ieu dipilih shogun atawa bupati.

Tempo oge[édit | édit sumber]

*History of Japan


Nulis.jpg