Dano Van

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Dano Van ti antariksa, Séptémber 1996.
Dano Van, foto Landsat.

Dano Van (Turki: Van Gölü, Arménia: Վանա լիճ) mangrupa dano nu panggedéna di Turki, aya di bagian wétan nagara éta.

Dano ieu mangrupa dano cai asin jeung aslina téh gunung api nu geus paéh. Dano ieu narima cai ti wahangan-wahangan di sakurilingna. Panjang dano Van nyaéta 120 kilométer, jeung lébarna nyaéta 80 kilométer. Legana nyaéta 3.755 km² jeung aya dina 1.719 méter luhureun laut.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]