Daptar istilah pakarétaapian Indonésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar istilah pakarétaapian Indonésia ieu dijieun minangka patokan baku pikeun sakumna pamaké anu nulis atawa ngédit artikel ngeunaan pakarétaapian di Wikipédia basa Sunda. Ku lantaran loba kénéh anu bingung naon kekecapan nu sapadan dina istilah pakarétaapian anu umumna maké basa Indonésia. Artikel daptar ieu dirasa perlu ku lantaran lobana artikel ngeunaan pakarétaapian di Wikipédia basa Sunda.

Istilah dina basa Indonésia Istilah nu dipaké di Wikipédia basa Sunda
Stasiun Stasion, setatsion
Kereta api Karéta api
Lokomotif Lokomotip
Peron Péron
Jalur Jalur
Sepur lurus Sepur lempeng
Sepur belok Sepur méngkol
Wesel Wésel
Rel Rél, erél
Sinyal Sinyar, sinyal
Persilangan Perewis
Persusulan Pasusulan
Papasan Papanggih
Semboyan Semboyan
Terowongan Torowongan
Jembatan Sasak
Eksekutif Éksekutip
Ekonomi Ékonomi
Tujuan Jurusan
Bantalan rel Babantal rél
Anjlok Gejlog, ngagejlog

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api