Daratan Tiongkok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Lokasi Tiongkok Daratan

Tiongkok Daratan (Hanzi: 中国大陆 atawa 中國大陸 zhongguo dalu; sacara harfiah hartosna "daratan badag Tiongkok"') atawa Daratan Tiongkok hiji eksonim anu ngarujuk dina wewengkon Republik Rahayat Tiongkok anu aya di daratan benua Asia (henteu kaasup Hong Kong sarta Makau sarta Republik Tiongkok di Taiwan) tapi kaasup propinsi Hainan (sanajan pulo ieu terpisah ti benua Asia), Mongolia Dina, Tibet sarta Xinjiang.

Ditempo ti kaayaan géografis Tiongkok anu pohara lega, mangka jalma-jalma di luar nagari Tiongkok anu nagari tempat ancik maranéhanana leuwih leutik (kawas bangsa Éropa), mangka maranéhanana leuwih resep maké babasan ieu pikeun nyebutkeun nagari anu pohara lega ieu minangka daratan badag Tiongkok, sedengkeun urang Tiongkok sorangan ampir euweuh anu nyebutkeun nagari maranéhanana minangka "zhongguo dalu". Jelema luar nagari leuwih resep nyebutkeun maranéhanana minangka "dalu ren" (jelema "daratan") anu hartina jelema daratan badag.

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Citakan:Tiongkok-stub