David Beckham

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
David Beckham di Madrid
David Beckham
David Beckham 2010 LA Galaxy.jpg
Informasi pribados
Nami lengkep David Robert Joseph Beckham
Lahir 2 Méi 1975 (1975-05-02) (yuswa 38)
Tempat lahir Leytonstone, London, Inggris
Luhur ft 0 in (1.83 m)[1]
Posisi Gelandang
Informasi klub
Klub ayeuna Los Angeles Galaxy
Nomor 23
Karir junior
Brimsdown Rovers
1987—1991 Tottenham Hotspur
1991—1993 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
1993—2003 Manchester United 266 (61)
1995 Preston North End (pinjaman) 5 (2)
2003—2007 Real Madrid 116 (13)
2007—kini Los Angeles Galaxy 74 (11)
2009 Milan (pinjaman) 18 (2)
2010 Milan (pinjaman) 11 (0)
Tim nasional
1992—1993 Inggris U-18 3 (0)
1994—1996 Inggris U-21 9 (0)
1996—2009 Inggris 115 (17)
* Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 16 Oktober 2011.

‡ Midang jeung gol di tim nasional akurat per 3 November 2009

David Robert Joseph Beckham OBE dibabarkeun ping 2 Mei 1975[2]. Manéhna téh saurang pamaén bola Inggris anu dibabarkeun di Leytonstone, London[2]. Manéhna nya éta saurang gelandang jang Real Madrid ogé kapten tim nasional Inggris[2].Manéhna kawéntar kusabab kamampuhna dina maén bal jeung tendangan bébasna anu sering ngabahayakeun gawang batur, ogé kusabab manéhna kawin jeung Victoria Adams/Victoria Beckham[2]. Manéhna lila ngawangun karirna di Manchester United[2].

Manchester United 1995-2003[édit | sunting sumber]

Beckham mimiti néken kontrak YTS (pemuda skema pelatihan) jeung United taun 1991, tuluy ngiluan Liga nalika taun 1995,nalika umurna 19 taun[2].Taun satuluyna manéhna jadi pamaén sayap dina Premiership jeung Piala FA [2].Nalika musim 1998-1999,manéhna jadi bagéan ti tim United anu meunangkeun "treble" - Premier League, Piala FA jeung Liga Champions, hiji préstasi anu can pernah aya saméméhna di dunya maén bal Inggris anu dibingbing ku Alex Ferguson[2].

Real Madrid 2003[édit | sunting sumber]

Ping 17 Juni 2003, Beckham néken kontrak opat taun jeung Real Madrid,Spanyol,anu hargana nepi ka 35000000 € (£ 25 juta, 41 juta USD)[2].Beckham meunangkeun kauntungan anu loba lian ti gajihna salaku pamaén bola, manéhna gé meunang kauntungan tina iklan anu loba sarta penjualan kaos[2].Ping 20 Desember 2008,manéhna diwanohkeun ku AC Milan Italia ka media[2]. Salaku injeuman ti Los Angeles Galaxy, Beckham maén jang AC Milan ti 7 Janunari - 9 Maret 2009[2].

Panglélér[édit | sunting sumber]

Klub[édit | sunting sumber]

Manchester United[édit | sunting sumber]

• Premier League (6): 19951996, [[1996]–1997, [[1998]–1999, 19992000, 20002001, 20022003[3]
• FA Cup (2): 19951996, 19981999[3]
• UEFA Champions League (1): 19981999[3]
• Intercontinental Cup (1): 1999[3]
• FA Community Shield (4): 1993, 1994, 1996, 1997[3]
• FA Youth Cup (1): 1992[3]

Real Madrid[édit | sunting sumber]

• La Liga (1): 20062007[3]
• Supercopa de España (1): 2003[3]

Los Angeles Galaxy[édit | sunting sumber]

• MLS Western Conference (2): 2009, 2010[3]
• MLS Supporters' Shield (1): 2010[3]

Internasional[édit | sunting sumber]

England[édit | sunting sumber]

• Tournoi de France: 1997[3]

Individu[édit | sunting sumber]

• Premier League Player of the Month (1): Agustus 1996[3]
• PFA Young Player of the Year (1): 19961997[3]
• Sir Matt Busby Player of the Year (1): 19961997[3]
• UEFA Club Footballer of the Year (1): 19981999[3]
• UEFA Club Midfielder of the Year (1): 19981999[3]
• Premier League 10 Seasons Awards (19921993 to 20012002):[3]

Domestic & Overall Team of the Decade[3]
Goal of the Decade (vs. Wimbledon, 17 Agustus 1996)[3]

• BBC Sports Personality of the Year (1): 2001[3]
• FIFA 100[166][3]
• ESPY Award – Best Male Soccer Player: 2004[3]
• ESPY Award – Best MLS Player: 2008[3]
• English Football Hall of Fame: 2008[3]
• BBC Sports Personality of the Year Lifetime Achievement Award (1): 2010[3]

Penghargaan khusus[édit | sunting sumber]

• Officer in the Order of the British Empire by Queen Elizabeth II: 2003[3]
• England Player of the Year: 2003[3]
• United Nations Children's Fund (UNICEF) Goodwill Ambassador (2005–present)[3]
• "Britain's Greatest Ambassador" – 100 Greatest Britons awards[169][3]
• The Celebrity 100, number 15 – Forbes, 2007[170][3]
• Number 1 on the list of the 40 most influential men under the age of 40 in the UK[171] – Arena, 2007[3]
• Time 100: 2008[172][3]
• Gold Blue Peter Badge winner, 2001[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. "David Beckham", Soccerbase. Disalin 2008-9-9.
  2. a b c d e f g h i j k l [ http://id.shvoong.com/lifestyle/sports-and-recreation/2113370-biografi-david-beckham/#ixzz1fRfpb34T Biografi David Beckham](diakses 3 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag David Beckham(diakses ping 3 Desember 2011)
Nulis.jpg