Dili

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dili (Portugis: Díli), nyaéta ibukota sareng kota panggedéna di Timor Leste. Dili perenahna di basisir kalér Pulo Timor. Total penduduk diperkirakeun aya 163,305 jalma (Januari 2006). Nalika Timor Wétan masih mangrupikeun bagian ti Indonésia, Dili ngagaduhan status kota administrasi sareng bagian ti Kacamatan Dili. Ayeuna, Dili mangrupikeun salah sahiji kabupatén di Timor Leste.

Dili

Díli
Dili anu latar tukang na Pulau Atauro
Dili anu latar tukang na Pulau Atauro
Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/East Timor" nor "Template:Location map East Timor" exists.
Koordinat: 8°34′S 125°34′E / 8.567°S 125.567°E / -8.567; 125.567Koordinat: 8°34′S 125°34′E / 8.567°S 125.567°E / -8.567; 125.567
NegaraTimor Leste
Munisipalitas Distrik Dili
Dihuni1520
Pamaréntahan
 • Administrator distrikJaime Correia (2012)[1]
Lega
 • Kota48,268 km2 (18,636 sq mi)
Luhurna
11 m (36 ft)
Pangeusi
 (Sensus 2015)
 • Kota222.323
 • Kapadetan4,6/km2 (12/sq mi)
 • Métro
234.331
Zona wanciUTC+9

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "MoJ publishes the land maps for the Nain Feto and Vera Cruz sub-districts, Dili district « Government of Timor-Leste". Timor-leste.gov.tl. Diakses tanggal 12 March 2015.