Djoehana Wiradikarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Djoehana Wiradikarta
Prof. dr. R. M. Djoehana Wiradikarta
Presidium/Rektor ITB ka-1
Masa jabatan
2 Maret 1959 – 1 November 1959
Saméméhna Periode FT & FIPIA UI Bandung
Sanggeusna Prof. Ir. R. O. Kosasih
Katerangan lian
Gumelar 1896
Citakan:Country data Belanda Hindia Belanda
Pupus 1986 (umur 90)
Indonésia Indonesia
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Alma mater dr. - STOVIA

Prof. dr. R. M. Djoehana Wiradikarta (1896 - 1986) nyaéta guru besar mikrobiologi katut serologi Institut Teknologi Bandung, guru besar Fakultas Kedokteran UNPAD, jeung inohong nu loba kiprahna dina dunya pangatikan luhur saperti ngabuka Universitas Nasional (Unas), salah sahiji nu ngadegkeun Universitas Padjadjaran hususna Fakultas Kadokteran Unpad, sarta milu nyiapkeun robahna Kampus Ganesha jadi Institut Teknologi Bandung. anjeunna mangrupa urang Indonésia munggaran nu nyekel kalungguhan minangka Dekan FIPIA Universitas Indonésia Bandung taun 1957.[1]

Riwayat hirup[édit | édit sumber]

R. M. Djoehana Wiradikarta lahir taun 1896, meunang ijazah dokter ti STOVIA taun 1918, dan diangkat sebagai guru besar penuh (gewoon hoogleraar) dina taun 1947 di Pergoeroean Tinggi Kedokteran Repoeblik Indonesia (saméméh dihijikeun jeung Medische Faculteit Universiteit van Indonesie jadi Fakulteit Kedokteran Universiteit Indonesia/BPTRIS dina tanggal 2 Februari 1950).[2]

Salaki ti Sjahrizad ieu téh kungsi ngajabat wakil kepala Laboratorium Eijkman di Jakarta dina mangsa kolonial Jepang.[3]

Ngaran dr. R. M. Djoehana Wiradikarta kacutat minangka salah sahiji Panitia tina lima urang anu nataharkeun diwangunna Perhimpunan Palang Merah Indonesia dina tanggal 17 Séptémber 1945.[4]. Éta panitia téh disusun ku dr R Mochtar minangka Ketua, dr Bahder Djohan minangka juru tulis dan tilu anggota panitia nyaéta dr Djoehana Wiradikarta, dr Marzuki, dr Sitanala[4].


Catatan[édit | édit sumber]

  1. Sakri, A. (1979a). Dari TH ke ITB: Kenang-kenangan lustrum keempat 2 Maret 1979, Jilid 1: Selintas perkembangan ITB. Bandung: Penerbit ITB.
  2. A.I.D. "De Preangerbode" edisi Jumat 18 September 1953
  3. "Drama Tetanus: Sebuah Riwayat", Tempoonline, 29 Maret 1975.
  4. a b Pendiri PMI

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Replace this image male.svg