Emarat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Emarat (dina basa Arab امارات) nyaéta kode domain top-level internasionalisasi nagara Uni Emirat Arab.[1][2] Ngaran ASCII domain ieu anu aya sajeroeun Domain Name System Internet nyaéta xn -. Mgbaam7a8h. Ieu Domain geus dipasang dina sistem ngaran Domain ti mimiti 5 Méi 2010. Ngagunakeun ngaran Domain Internasionalisasi dina Aplikasi (IDNA) ngeunaan tatacara sajeroeun narjamahkeun tina representasi Unicode versi naskah.

Undakan ka dua عربي.امارات anu ditarjamaheun jadi Arabi.emarat.[1]

Uni Emirat Arab ogé mibanda kode domain top-level negara nyaéta .ae.


Nulis.jpg



Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b ausregistry, First .emarat Arabic script domain name is live!, 7 May 2010
  2. First IDN ccTLDs available, ICANN announcement, 2010-05-05