Febri Haryadi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Febri Haryadi (gumelar di Bandung, 19 Pébruari 1996; umur 24 taun) nyaéta salah saurang pamaén maénbal Indonesia anu maén keur persib bandung di Liga Indonésia.[1] Febri Haryadi kaasup salah sahiji pamaén tim nasional nu diandelkeun malah kagolong kana pamaén anu pangsibukna dipanggil tim nasional nu dilatih ku Luis Milla Aspas.[1]

Febri Hariyadi
Informasi pribados
Nami lengkep Febri Hariyadi
Lahir 19 Pébruari 1996 (1996-02-19) (yuswa 24)
Tempat lahir Bandung, Indonesia
Posisi Sayap
Informasi klub
Klub ayeuna Persib Bandung
Nomor 13
Karir junior
Taun Tim
2005–2015 INDONESIA
Tim nasional
Taun Tim Midang
2017– Indonesia 8 (1)

Karir[édit | édit sumber]

Persib Bandung[édit | édit sumber]

Febri Haryadi téh asli jebolan Diklat Persib.[2] Asup tim Maung Ngora U-21 Persib Bandung kalawan maén di Indonésia Super Léague U-21 dina umur 17 taun.[2] Sanggeus kitu tuluy ngeusi kuota pamaén U-21 dina turnamén Piala Jendral Sudirman 2016.[2] Karirna ti waktu ka waktu beuki ngaronjat luyu jeung kamampuhna nepi ka bisa mawa Jawa Barat jadi pinunjul kahiji dina PON (Pekan Olahraga Nasional) 2016.[2] Febri Haryadi mimiti jadi bagian tim Persib Bandung dina turnamén Indonesia Soccer Championship A 2016 jeung dikontrak salila 4 tahun.[1] Febri Haryadi ngalaman jadi pamaén inti mimiti waktu Indonesia Soccer Championship A 2016 ngalawan Sriwijaya FC.[2] Febri dipaénkeun ku pelatih Dejan Antonic di menit ke-78 ngagantikeun Samsul Arif.[2] Sanajan ukur maén 12 menit dina waktu normal, Febri miboga pangalaman anu matak nyugemakeun komo maén ngalawan tim nu sarua kuat Sriwijaya FC.[2]

Pamaén Pangmahalna[édit | édit sumber]

Febri Haryadi dina taun 2017 kaasup salah sahiji pamaén élit Indonesia anu miboga harga transfer anu mahal. Nurutkeun data trasfermarket harga Febri téh 158 rebu euro (2,5 Milyar).[3] Malah taun 2018 mah naék jadi 175 rebu euro (3 Milyar).[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Febri Haryadi, Pemain Persib Bandung yang Jadi Pemain Timnas Indonesia Tersibuk Selama Tahun 2017 - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/superskor/2018/01/02/febri-haryadi-pemain-persib-bandung-yang-jadi-pemain-timnas-indonesia-tersibuk-selama-tahun-2017. Diakses pada 2018-02-18 
  2. a b c d e f g "Profil, Biodata dan Perjalanan Karir Febri Haryadi | MATA BOLA". www.mata-bola.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-18. 
  3. "Profil dan Biografi Febri Hariyadi Pemain Termahal Indonesia - Sepakbolalokal.com" (dalam bahasa id-ID). Sepakbolalokal.com. 2017-09-02. https://sepakbolalokal.com/ligaindonesia/profil-dan-biografi-febri-hariyadi-pemain-termahal-indonesia.html. Diakses pada 2018-02-18 
  4. "Febri Haryadi - Player Profile 2018" (dalam bahasa en). https://www.transfermarkt.com/febri-haryadi/profil/spieler/506019. Diakses pada 2018-02-18