Forrest Gump

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Forrest Gump
SutradaraRobert Zemeckis
ProduserWendy Finerman
Steve Tisch
Steve Starkey
Screenplay kuEric Roth
Dumasar kanaForrest Gump oleh
Winston Groom
BéntangTom Hanks
Robin Wright
Gary Sinise
Mykelti Williamson
Sally Field
MusisiAlan Silvestri
SinématografiDon Burgess
ÉditorArthur Schmidt
Produksi
company
Wendy Finerman Productions
DistributorParamount Pictures
Tanggal rilis
  • 23 Juni 1994 (1994-06-23) (Los Angeles)
  • 6 Juli 1994 (1994-07-06) (Amerika Serikat)
Running time
142 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Anggaran$55 juta[1]
Box office$677,945,399[1]

Forrest Gump mangrupikeun pilem drama Amérika 1994 dumasar kana novél anu diterbitkeun taun 1986 karya Winston Groom. Pilem ieu mangrupikeun kasuksésan komérsial sareng janten pilem terlaris di Amérika Kalér dina taun pelepasanna. Pilem meunang jumlahna aya 13 nominasi Academy Awards sareng meunang genep di antarana.

Pilem ieu nyaritakeun carita hiji lalaki anu IQ ngan 75 kalayan perjalanan epik dina kahirupanna, nyumponan tokoh sajarah, pangaruh budaya pop bahkan nyandak bagian dina peristiwa sajarah tanpa sadar kumaha pentingna éta peristiwa, kusabab kecerdasan rata-rata. Pilem ieu béda pisan sareng novel aslina.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Forrest Gump (1994)". Box Office Mojo. Diakses tanggal 1 Juli 2009. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg