Front Pembela Islam

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Front Pembela Islam
SingketanFPI
Pawangunan17 Agustus 1998
RupaOrganisasi massa
TujuanPolitis, sosial, ekonomis, kebudayaan
Kantor puseurPetamburan, Jakarta Barat
LokasiJakarta
Wewengkon layananIndonesia
PamingpinHabib Muhammad Rizieq Shihab
Loka wébfpi.or.id

Front Pembela Islam (FPI) nyaéta salah sahiji organisasi massa Indonesia. Napak kana paham Islamisme konsérvatif, FPI miboga basis massa anu signifikan jeung jadi inisiator aksi pergerakan Islam di Indonesia, kawas Aksi 2 Desember taun 2016.

Sajarah[édit | édit sumber]

FPI didéklarasikeun dina ping 17 Agustus 1998 (atawa 24 Rabiuts Tsani 1419 H) di buruan Pondok Pesantren Al Um, Kampung Utan, Ciputat, di Jakarta ku sababaraha  urang Habaib, Ulama, Mubaligh jeung Aktivis Muslim kalawan disaksian ku ratusan santri anu asalna ti daérah Jabotabek.[1] Ngadegkeun ieu organisasi téh ngan opat bulan sanggeus Presiden Soeharto mundur tina jabatanna, sabab waktu pamaréntahan orde baru présidén henteu resep kana tindakan ékstrimis dina wangun naon waé. FPI diadegkeun keur ngawewegan kalumangsungan hukum Islam di nagara sékulér.[2]

Ieu organisasi diwangun kalawan tujuan jadi wadah gawé babarengan antara ulama jeung umat dina raraga Amar ma'ruf jeung Nahi Munkar unggal aspék kahirupan.[3]  

Struktur organisasi[édit | édit sumber]

FPI miboga struktur organisasi anu kawangun dina:[4]

  1. Dewan Pingpinan Pusat, salaku pangurus organisasi nasional
    • Pupuhu Majelis Syura DPP FPI: Hb. Muhsin Ahmad Al-Attas
    • Pupuhu Majelis Tanfidzi DPP FPI: Habib Rizieq (2003–2008)
  2. Déwan Pingpinan Darah, salaku pangurus organisasi skala provinsi
    • Pupuhu FPI bagian Surakarta (disingkat FPIS) nyaéta Abu Bakar Ba'asyir[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)
    Gatra edisi cetak
  2. (id)
    CRI English: Indonesian Police Urge Government to Outlaw Radical Group FPI
  3. (id) Arsip email yahoo groups
  4. (id) email dari yahoo groups
  5. (id) Kompas