Fungsi nu ngahasilkeun momen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina téori probabilitas jeung statistika, fungsi nu ngahasilkeun momen tina variabel acak X nyaéta

Fungsi ieu ngahasilkeun momen tina sebaran probabilitas:

Lamun X mibanda fungsi dénsitas probabilitas kontinyu f(x) mangka fungsi nu ngahasilkeun momen dibérékeun ku

dimana ngarupakeun momen ka-i.

Leupas tina sebaran probabilitas kontinyu atawa heunteuna, fungsi nu ngahasilkeun momen dibérékeun ku integral Riemann-Stieltjes

dimana F nyaéta fungsi sebaran kumulatif.

Konsep nu pakait kaasup fungsi karakteristik, fungsi nu ngahasilkeun probabilitas, jeung fungsi nu ngahasilkeun kumulan. Fungsi nu ngahasilkeun kumulan téh bentuk logaritma tina fungsi nu ngahasilkeun momen.