Fungsi périodik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Dina matematika, fungsi périodik nyaéta hiji fungsi nu malikan nileyna dina interval atawa périodeu nu tératur. Conto nu pangpentingna nyaéta fungsi trigonométri, nu malikan sanggeus interval panjang 2π. Fungsi periodik dipaké dina sains keur nérangkeun osilasi, gelombang, jeung fénoménaliana nu mintonkeun periodisitas. Fungsi séjéna nu henteu periodik disebut aperiodik atawa -non-periodik.

Ilustrasi fungsi periodik kalayan periode

Definisi[édit | édit sumber]

Fungsi f disebut 'periodik lamun

Tempo oge[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]