Osilasi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sistem osilasi harmonis hiji pér dina widang fisika

Osilasi nyaéta variasi périodik kana waktu tina hiji hasil pangukuran, contona dina ayunan babandul. Istilah vibrasi atawa geteran mindeng digunakeun minangka sinonim osilasi, sanajan saenyana mah vibrasi téh ngarujuk kana jinis nu leuwih spésifik ti osilasi, nyaéta osilasi mékanis. Osilasi henteu ngan kajadian dina hiji sistim fisik, tapi bisa ogé dina sistim biologi malahan ogé di masarakat. Osilasi kabagi jadi 2 nyaéta osilasi harmonis basajan jeung osilasi harmonis kompléks. Dina osilasi harmonis yang sederhana terdapat gerak harmonis sederhana, yang bisa terjadi pada sebuah benda, molekul ataupun atom.[1]

Pikeun istilah séjén dina hasil pangukuran kalistrikan, osilasi kanjat disebut flicker atawa gangguan anu ngarobah bentuk galombang jadi ruksak/cacat.

Référénsi[édit | édit sumber]


Circle-icons-physics-logo.svg