Généalogi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Généalogi (Yunani, généa, katurunan+logos, kecap-kecap, élmu pangaweruh).[1] Umumna digunakeun dina widang sajarah jeung sababaraha widang nu patali jeung asal-muasal sarta pancakaki, kaasup biografi jeung autobiografi nu maké inténsitas kontinuitas jeung hubungan sacara kronologis.[1] Sanajan kitu, généalogi faucaltian (2002: 271-272) saperti ditalungtik dina tiori kontémporer malah mah pasalungsingan sacara diamétral. Saperti konsep hypogram dina tiori intertéks, mangpaat [1]généalogi (Ritzer, 2003: 67-68; Sarup, 2003: 100-101) lain asal-muasal, arketipe, jeung prototipe, tapi taré rhukeur ngungkabkeun pa-rupa unsur dina kajadian nu karandapan. Unsur-unsur éta ogé karandapan sacara kabeneran, diskursif, jeung diskontinuitas.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode, Teori). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.