G-Spot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gräfenberg Spot, mindeng disebut G-Spot, nyaéta hiji daérah dina vagina nu gedéna saukuran kacang buncis[1]. Loba awéwé nu ngalaporkeun yén G-Spot mangrupa erogenous zone nu nalika dirangsang bakal nyababkeun hiji dorongan sahwat nu gedé, orgasme nu kacida kuatna sarta éjakulasi wanoja.[2] Gräfenberg Spot ilaharna aya dina sainci tepikeun ka tilu inci (2.5 to 7.6 cm) saluhureun pinding vagina béh hareup antara bukaan vagina jeung urétra[3] tur mangrupakeun daérah sénsitif nu mangrupakeun bagéan tina prostat wanoja.[4]

Sok sanajan G-Spot téh geus ditalungtik ti taun 1940-an,[5] kahanteupanujuan tetep mucunghul aya ngeunaan aya henteuna G-Spot minangka hiji struktur, définisi katut lokasi nu béda ti nu liana.[6][7] Panalungtikan di Inggris taun 2009 British nyindekkeun yén ayana G-Spot téh henteu kabuktian tur kacida subjéktifna, nu ngan ukur dumasar kana kuisionér katut pangalaman pribadi.[8] Aya ogé hipotésis yén G-Spot téh cenah mah mangrupakeun papanjangan tina itil tur ieu pisan nu nyababkeun orgasme vagina.[9][10] Panalungtikan liana nu maké ultrasound, geus manggihan bukti fisiologis ngeunaan G-Spot dina wanoja nu ngalaporkeun kungsi orgasme nalika saresmi.[11][12]

Psikolog seksual mere perhatian yen wanoja bisa dianggap boga gangguan lamun henteu bisa manggihan G-Spot-na sorangan.[13] Wanoja ngalakukeun prosedur bedah palastik nu disebut nguatkeun G-Spot pikeun nambahan sensitivitasna.[5]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama time1982
  2. Ladas, AK; Whipple, B; Perry, JD (1982). The G-Spot and other discoveries about human sexuality. New York: Holt, Rinehart, and Winston. ISBN 0440130409. 
  3. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama sex101
  4. "Female Ejaculation, the G-Spot, and the Female Prostate Gland". Diakses pada 9 Méi 2010. 
  5. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama TheNakedWoman
  6. "The G-Spot: A modern gynecological myth". Diakses pada 9 Méi 2010. 
  7. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama AJOG
  8. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama BBC8439000
  9. Federation of Feminist Women’s Health Centers (1991). A New View of a Woman’s Body. Feminist Heath Press. p. 46. ISBN 0-929945-0-2 Cék ajén |isbn= (help). 
  10. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama O.27Connell
  11. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Aquila
  12. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama CNNreal
  13. "BBC NEWS | Health | Female G spot 'can be detected'", html, 2008-02-20. Disalin 2010-01-03.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Female reproductive system Citakan:Sex