Gedung Wisma Karya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedong Wisma Karya Cianjur

Gedong Wisma Karya perenahna di Jalan Moh. Ali anu sacara administratif asup kana wewengkon Kampung Cikidang, désa Solok Pandan, Cianjur Kota. Ieu lokasi téh gampang pisan pikeun dihontal alatan perenahna di sisi jalan gedé di puseur kota Cianjur.

Gedong Wisma Karya diwangun taun 1950-an ku warga katurunan Cina minangka gedong rupa-rupa kagiatan. Kira-kira taun 1966 ieu gedong téh dipaké ku KAMI/KAPPI Cianjur minangka puseur kagiatan. Kiwari pungsina jadi gedong olah raga ténis méja. Ieu wangunan téh mimitina mah jadi hiji bagian jeung sakola Cina anu aya di satukangeunana. Kiwari di tukangeun ieu gedong téh aya sababaraha hiji wangunan sakola dasar negeri.

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

Disbudpar Jawa Barat.2007. Profil Peninggalan Sejarah dan Purbakala di Jawa Barat dalam Khasanah Sejarah dan Budaya. Bandung:Disbudpar Jawa Barat.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg