Gemblong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Gemblong nyaéta salah sahiji kadaharan tradisional Indonésia nu kaasup dina katagori jajanan pasar. Gemblong dijieuna tina adonan tipung béas ketan, aci, jeung kalapa anu dicitak buleud siga bola, tur digoreng dina minyak panas. Gemblong anu geus digoreng dibalur ku kinca gula beureum atawa gula bodas. Di Jawa Wétan, Gemblong disebut Getas lantaran dijieunna tina tipung ketan hideung.