Gemblong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gemblong

Gemblong nyaéta salah sahiji kadaharan tradisional Indonésia nu kaasup dina katagori jajanan pasar.[1] Gemblong dijieuna tina adonan tipung béas ketan, aci, jeung kalapa anu dicitak buleud siga bola, tur digoreng dina minyak panas.[1] Gemblong anu geus digoreng dibalur ku kinca gula beureum atawa gula bodas. Di Jawa Wétan, Gemblong disebut Getas lantaran dijieunna tina tipung ketan hideung.[1]

Gemblong kaasup salah sahiji jajanan nu loba dipikaresep ku masarakat Indonésia.[1] Rasana nu amis jeung rada geunyal sahingga gemblong jadi caneuteun nu nikmat jeung jadi batur pikeun nyantai.[1] Sanajan gemblong geus ipikawanoh ampir di sakuliah nusantara, ngan asal-usul ngaran ieu kadaharan téh can aya nu mikanyaho kalawan pasti.[1] Ngan aya sawatara masarakat nu nyebutkeun ngaran gemblong dicokot lantaran wangunna nu buleud jeung lonyod.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Foodlogo2.svg