Gerak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gerak ngalibetkeun parobahan posisi, saperti gerak ninggalkeun setasiun Yongsan sacara gancang.

Dina fisika, gerak boga harti parobahan lokasi hiji barang sacara sinambung. Gerak mangrupakeun hasil tina gaya nu diterapkeun. Gerak digambarkeun ku istilah-istilah laju, akselerasi, pamindahan, sarta waktu.[1] Laju hiji obyék henteu bisa robah kajaba lamun dikeunaan ku hiji gaya, saperti dijelaskeun ku hukum gerak Newton nu kahiji. Moméntum hiji obyék pakait langsung jeung massa obyék kasebut jeung lajuna, sarta moméntum total sakabéh obyék dina hiji sistem katutup (sistem anu teu dipangaruhan ku gaya luar) henteu robah nurutkeun waktu, sarta dijelaskeun ku hukum konsérvasi moméntum.

Hiji barang anu henteu gerak disebut minangka cicing, tanpa gerak, henteu mobil, setasionér, atawa miboga posisi (invarian waktu) tetep.

Wanda gerak[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]