Gintung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gintung
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Malpighiales
Kulawarga: Phyllanthaceae
Tribe: Bischofieae
Génus: Bischofia
Blume
Spésiés: B. javanica
Ngaran binomial
Bischofia javanica
Blume

Gintung (Bishop wood) nyaéta spésiés tuwuhan ti kulawarga Phyllanthaceae. Spésiés ieu sumebar ti Asia Kidul sarta Asia Tenggara nepi ka Australia sarta Polinesia. Ieu tuwuhan ogé tumuwuh di Cina bagian baratdaya, tengah, wétan, sarta kidul, jeung ogé Taiwan.Hao Zheng, Yun Wu, Jianqing Ding, Denise Binion, Weidong Fu and Richard Reardon (Séptember 2004). "Bischofia javanica (Bishop wood)". Invasive Plants of Asian Origin Established in the US and Their Natural Enemies (PDF). USDA Forest Service. pp. 34–35. Retrieved 2006-11-17.  Cék ajén tanggal dina: |date= (help)Li Bingtao (1994). "Bischofia Bl.". Flora Reipublicae Popularis Sinicae 44 (1): 184–188.

Mangpaat[édit | édit sumber]

  • Kaina anu boga warna beureum kolot sarta padet dipaké minangka bahan wangunan.
  • Buahna dipaké pikeun nyieun arak.
  • Sikina, anu bisa didahar, ngandung 30-54% minyak, anu dipaké minangka pelumas
  • Akarna dipaké pikeun ubar

Rujukan[édit | édit sumber]