Gita Gutawa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gita Gutawa
Gutawa dina konser Kotak Musik Gita Gutawa, 2008
Profil
NamiAluna Sagita Gutawa
Gumelar11 Agustus 1993 (1993-08-11) (yuswa 27)
Jakarta, Indonésia
AliranPop operatik, pop, pop rumaja, klasik
PacabakanPanyanyi, aktris, pangarang kawih
Taun aktip2004–kiwari
LébelSony Music Indonesia
Ramatlokagitagutawa.com
Gita Gutawa

Gita Gutawa (ngaran lengkepna Aluna Sagita Gutawa).[1] nyaéta saurang penyanyi pop anu neuleuman dunya musik saprak masih leutik kénéh, alatan manéhna sorangan nyaéta anak ti komposer sarta penyanyi Erwin Gutawa.[1]

Préstasi[édit | édit sumber]

Gita anu loba mibanda prestasi dina widang akademis éta, kungsi duet jeung Donny, vokalis AdA Band dina lagu Yang Terbaik Bagimu.[1] Sajaba ti éta ogé kungsi duet jeung penyanyi sholawat Hadad Alwi, dina album Jalan Cinta 2.[1] Dina umurna nu ka-13 taun, gita geus ngarilis albumna nu bertajuk GITA GUTAWA (self title). Dina album kasebut Gita mawa salah sahiji lagu karya Sarah Silaban, babarengan jeung Andi Rianto sarta Pink-Pink.[1]

Penjualan album wanoja anu laris minangka béntang modél iklan éta junun ngahontal Platinum Awards kalayan ngahontal penjualan leuwih ti 150 rébu kopi dina 4 bulan waé. Hal éta saterusna nganteurkeun dirina minangka Penyanyi Pendatang Anyar Pangalusna sarta Album Pangalusna AMI Award 2008.[1] Gadis anu cikénéh ngahontal jawara umum dina the 6th International Nile Children Song féstival (INCSF) di Kairo, Mesir éta, ogé ngajajal dunya akting liwat sinetron pondok AJARI AKU CINTA sarta AJARI LAGI AKU CINTA. Cacak loba tawaran, Gita anu riweuh kénéh sakola ieu henteu loba ngamekarkeun bakatna di dunya akting. Alatan sora sopranna, Gita ditawaran ngabawakeun soundtrack film. Di antarana nyaéta soundtrack pikeun film LOVE sarta film fenomenal, LASKAR PELANGI. Pelantun single Yang Terbaik Bagimu barengan Ada Band ogé laris ngabintangan sagala rupa pariwara, di antarana Indomie, Es Krim Walls Conello sarta Pond's.[1]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g (id)[1] (diaksés tanggal 29 Nopember 2011)
Nulis.jpg