Gita Gutawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gita Gutawa

Gita Gutawa nu ngaran lengkepna Aluna Sagita Gutawa.[1] Sering disebut Gita Gutawa panggilan akrabna, ngaranna saéndah sora sarta beungeutna ogé prilakuna.[2] Lahir di Jakarta, 11 Agustus 1993.[1] Manéhna saurang penyanyi pop, anu neuleuman dunya musik saprak masih leutik kénéh, alatan manéhna sorangan nyaéta anak ti komposer sarta penyanyi Erwin Gutawa.[1] Gita anu loba ngabogaan prestasi di widang akademis éta, kungsi duet jeung Donny, vokalis AdA Band dina lagu Yang Terbaik Bagimu.[1] Sajaba ti éta ogé kungsi duet kalayan penyanyi sholawat Hadad Alwi, dina album Jalan Cinta 2.[1] Di umurna ka 13 taun, gita geus ngarilis albumna nu bertajuk GITA GUTAWA (self title).[1] Dina album kasebut Gita ngabawakeun salah sahiji lagu karya Sarah Silaban, barengan Andi Rianto sarta Pink-Pink.[1]

Penjualan album gadis anu laris minangka béntang modél iklan éta junun ngahontal Platinum Awards kalayan ngahontal penjualan leuwih ti 150 rébu kopi dina 4 bulan waé.[1] Hal éta saterusna nganteurkeun dirina minangka Penyanyi Pendatang Anyar Pangalusna sarta Album Pangalusna AMI Award 2008.[1] Gadis anu cikénéh ngahontal jawara umum dina the 6th International Nile Children Song Festival (INCSF) di Cairo, Mesir éta, ogé ngajajal dunya akting liwat sinetron pondok AJARI AKU CINTA sarta AJARI LAGI AKU CINTA.[1] Cacak loba tawaran, Gita anu riweuh kénéh sakola ieu henteu loba ngamekarkeun bakatna di dunya akting.[1] Alatan sora sopranna, Gita ditawaran ngabawakeun soundtrack film.[1] Di antarana nyaéta soundtrack pikeun film LOVE sarta film fenomenal, LASKAR PELANGI.[1] Pelantun single Yang Terbaik Bagimu barengan Ada Band ogé laris ngabintangan sagala rupa pariwara, di antarana Indomie, Es Krim Walls Conello sarta Pond's.[1]



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n (id)[1] (diaksés tanggal 29 Nopember 2011)
  2. (id)[2] (diaksés tanggal 29 Nopember 2011)
Nulis.jpg