Gomati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Walungan Gomati nyaéta hiji walungan nu diwangun ku Raja Purnawarman. Dina Prasasti Tugu disebutkeun yén dina taun pamaréntahanana nu ka-22, Raja Purnawarman geus ngali walungan nu disebut Gomati, nu panjangna 6122 tumbak (kira-kira 23 km) dina waktu 21 poé di gigireun walungan nu geus aya, nyaéta walungan Candrabhaga (Bhagasasi-Bagasi-Bekasi). Pagawéan ngali walungan ieu dipungkas ku méré hadiah 1000 sapi ka para Brahmana.


Nulis.jpg