Gua Wadon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Guha Wadon nyaéta guha nu aya di kampung Jompong, Mertajaya. Lokasina aya di sabeulah kalér jalan nu ngahubungkeun Simpang Urmi (Pamijahan) jeung kampung Cibuntu (Cibalong).[1] Panto guha nyanghareup ka kulon nu mangrupa pasir nu ngalirkeun cai walungan Cilumping.[1] Di sabeulah wétan guha loba nu manggihan ceruk-ceruk (rock theleteres ) nu lebarna kurang leuwih 3 ½  m panjangna kurang leuwih 16 m, sedengkeun jangkungna bisa nepi 4 m.[1] Batuan nu ngawangun guha mangrupa batu gamping nu loba lapisanna.[1] Nu kapanggihna mangrupa sababaraha fragmén tina cangkang moluska jeung fragmén ti gerbah.[1] Cangkang moluska diwangun tina : 10 siki fragmén cangkang ampih dromus ti kélas Gastropoda, 6 siki fragmén cangkang Cyclotus, 11 siki fragmén cangkang Acatina jeung 1 siki cangkang Thiaride.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f "Gua Wadon-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.