Guacamole

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guacamole
Guacamole IMGP1265.jpg
Guacamole, arpuket, lémon sarta hérb
Ngaran alternatif Guac
Tipeu Kadaharan Méksiko
Tempat asal Méksiko
Bahan utama arpuket, uyah, jus lémon
Variasi Mantequilla de pobre
Guasacaca
Cookbook:Guacamole  Guacamole

Guacamole (Basa Spanyol: [(ɡ)wakaˈmolé] ( dangukeun); sok disingget guac di Amérika Kalér mah[1] saprak taun 1980-an)[2] nyaéta kadaharan has urang Azték nu kiwari jadi Méksiko anu dijieunna tina bahan utama arpuket, dicampur jeung jeruk lémon sarta diuyahan.[3] Lian disebut minangka kadaharan has Méksiko modérn, ieu guacamole téh geus jadi kadaharan internasional sarta dipiwanoh pisan di Amérika mah minangka bahan saos, bungbu sarta salad.[4][5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Oxford Dictionary". Diakses tanggal August 12, 2018. 
  2. "guac | Definition of guac in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries | English. Diakses tanggal August 20, 2018. 
  3. Zeldes, Leah A. (November 4, 2009). "Eat this! Guacamole, a singing sauce, on its day". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diakses tanggal November 5, 2009. 
  4. Beard, James; Bittman, Mark (September 4, 2007). Beard on Food: The Best Recipes and Kitchen Wisdom from the Dean of American Cooking. Bloomsbury Publishing USA. pp. 86–87. ISBN 978-1-59691-446-9. Diakses tanggal March 14, 2012. 
  5. Smith, Andrew F. (May 1, 2007). The Oxford companion to American food and drink. Oxford University Press. pp. 144–146. ISBN 978-0-19-530796-2. Diakses tanggal March 14, 2012.