Gunung Puntang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Gunung Puntang nyaéta gunung nu ayana di sabudeureun Banjaran, Bandung Kidul.

Sasakala Gunung Puntang[édit | édit sumber]

Nurutken sesepuh di dinya, Gunung Puntang téh hiji tempat nu dipaké muntang ku Prabu Siliwangi waktu diudag-udag ku Prabu Kéansantang nu jadi anakna. Maksud Kéan Santang ngudag-ngudag ka Prabu Siliwangi téh, sangkan Prabu Siliwangi lebet agama Islam