Gunung Putri, Lémbang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Putri, Lémbang
Gunung Putri Lembang 02.jpg
Pamandangan puncak gunung putri Lémbang
Luhur 1587 Mdpl
Perenah Jl. Gunung Putri No.184, Jayagiri, Lémbang, Kabupatén Bandung Barat, 40391, Jawa Barat
TipeBukit
Panungtungan bitu-
Rute panggampangnaJl. Gunung Putri

Gunung Putri nyaéta salah sahiji pagunungan éndah nu aya di Bandung anu perenahna aya di Désa Cihideung, Lémbang teu jauh ti Gunung Tangkuban Parahu.Tempat anu cocog kanggo Réfréshing margi ngabogaan pamandangan alam anu éndah sarta gampil pisan dijangkau ti pusat dayeuh Bandung. Gunung Putri ogé nyaéta mangrupa salah sahiji tempat wisata alam di Lémbang anu mangrupi bukit anu aréalnya seueur diwuwuhan kalawan jukut sarta tangkal alit lianna anu di tengah na aya hiji tugu anu populér nyaeta Tugu Séspim.[1]

Kawasan Hutan Gunung Putri Lémbang dikalola langsung ku Pérum Perhutani Kesatuan Pemangkuan Hutan (KPH) Bandung Tonggoh saprak 28 Juni 2016.[2]

Alamat Lengkep[édit | édit sumber]

Alamat lengkep Gunung Putri ieu aya di Jalan Gunung  Putri No. 184 Désa Jayagiri, Kec. Lémbang, Kabupatén Bandung Barat, Jawa Barat.

Rute[édit | édit sumber]

Ngeunaan rute jalan ka Gunung Putri ieu nyaéta gampang pisan. Anjeun mung kudu naék angkot ti Lédengan ka Lémbang terus turun di Jayagiri. Tidieu, anjeun tinggal leumpang ka gerbang tempat wisata gunung putri lémbang

Cara nu paling gampang nu bisa digunakeun nyaéta ku ngamangfaatkeun peta lokasi gunung putri lémbang nu bisa diaksés di Google Maps.[3]

Sasakala[édit | édit sumber]

Numutkeun Legenda, ayana Gunung Putri dina sasakala legenda Sangkuriang téh nyaéta minangka tempat buronan sakaligus panyumputan Dayang Sumbing sabot diudag-udag ku sang anak,sangkuriang, kumargi alim dinikahan ku anak sorangan. Sarta lokasina ogé caket kalawan Gunung Tangkuban Parahu. Salian ti Gunung Tangkuban Parahu aya deui gunung nu aya patalina jeung legenda Sangkuriang lianna nyaéta Gunung Burangrang anu konon kabentuk ti rangrang (régang) tangkal tilas parahu sarta Gunung Pasir Tunggul anu nurutkeun carios tilas tunggul tangkal kanggo midamel parahu ku Sangkuriang.[1]

Wisata Sajarah[édit | édit sumber]

Sobat wiki, aya hiji deui perkawis anu unik lianna anu aya di Gunung Putri , nyaéta ayana hiji bénteng patilasan jaman kolonial Belanda. Sanaos kaayaanna ngaperhatinkeun nyaéta henteu kaurus di mana wangunan na katutupan ilalang sarta taneuh. Henteu seueur anu terang kana sajarah Bénteng Belanda di gunung putri ieu, ngan wargi balarea nyebutna Bénténg Gunung Putri sarta Bénténg Jayagiri. Ukuran bénténgnya lumayan rubak sarta lega. Konstruksi wangunan bénténgnya katémbong kiat kénéh. Bénténg ieu diwangun belanda antawis warsih 1913-1917,pas dina mangsa Perang Dunya kahiji.[1]

Wisata Gunung Putri[édit | édit sumber]

Tiket[édit | édit sumber]

Pangaos Tikét Lebet Gunung Putri Lembang teu kaitung awis upami kanggo ngarasakeun sadaya kaéndahan di Gunung Putri Lembang ieu. Pangaos tiket lebet Gunung Putri Lémbang mung Rp. 17.000 per jalmi.[3]

Fasilitas[édit | édit sumber]

Fasilitas Gunung Putri Lémbang tiasa diitung atos cekap nyukupan. Diditu atos aya warung-warung, tempat parkir, tempat sewa parabot camping, kamar mandi, jamban ,sarta musholla.[3]

Aktivitas[édit | édit sumber]

Seueur aktivitas anu biasa dipigawé ku para pangunjung wisata Gunung Putri ieu. Salain camping,anjeun oge tiasa ngajalajah alam pagunungan kanggo milari spot-spot difoto.

Di sisi gunung aya leuweung pinus anu saé kanggo dijadikeun backgroud poto, aya oge wangunan benteng patilasan belanda. Saterusna,di isuk sarta sonten dinten anjeun tiasa nyaksian éndahna sunset sarta sunrise ti penclut Gunung Putri.[3]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Gunung Putri Lembang - Antara Sejarah, Misteri & Eksotisme". Tempat Wisata di Bandung (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-11-02. 
  2. "Hiking Santai untuk Pemula di Gunung Putri Lembang". kumparan (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-11-02. 
  3. a b c d "√ Gunung Putri Lembang, Tiket Masuk 2019 & Fasilitas Camping". Dolan Yok (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-11-09.