Gunung Salak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gunung Salak
COLLECTIE TROPENMUSEUM Gezicht op de Tjiliwoeng en de Goenoeng Salak vanuit Hotel Bellevue in Buitenzorg TMnr 60009351.jpg
Gunung Salak nu di handapna ngamalir walungan Ciliwung taun 1870.
Luhur 2.221
Perenah Jawa Kulon, Indonésia
Koordinat 6°26′S 106°26′E / 6.43°S 106.44°E / -6.43; 106.44

Gunung Salak mangrupa salah sahiji gunung berapi nu perenahna di Bogor, Jawa Barat. Ieu gunung téh punclutna aya sababaraha hiji, di antarana Punclut Salak I jeung Salak II. Perenahna sacara astronomis puncak ieu gunung téh nyaéta 6°43' LS jeung 106°44' BT. Luhurna punclut Salak I 2.211 m sedeng Salak II 2.180 méter luhur beungeut cai (mlbc). Hiji deui punclut nu ngaranna Punclut Sumbul luhurna 1.926 mlbc.

Nulis.jpg