Gurita

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gurita
Polbo pulpo galicia.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Subkelas:
Superordo:
Ordo:
Octopoda

Kulawarga

11 dina dua subordo, baca di handap.

Gurita mangrupa cephalopoda ti ordo Octopoda nu ngeusi rupa-rupa wewengkon sagara, utamana terumbu karang. Gurita kabagi kana 289 spésiés, sapertilu ti sakabéh spésiés cephalopoda.[1]

Fisiologi[édit | édit sumber]

Ciri utama gurita nyaéta ayana dalapan 'leungeun' (lain téntakél), nu reunceum ku panyoco. Leungeun ieu mangrupa hiji tipe hidrostat otot.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Jati, Wijaya. 2007. BIOLOGI Interaktif Kls.X IPA. Jakarta: Azka Press
  2. Sukrama, Udi. 2002. 50 Pembahasan Mengenai Samudera. Jakarta: Mitra Aksara Panaitan

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg