Haréndong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Haréndong
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Myrtales
Kulawarga: Melastomataceae
Génus: Melastoma
Spésiés: M. affine
Ngaran binomial
Melastoma affine
D. Don[1]
Sinonim

Melastoma denticulatum

Haréndong atawa Melastoma affine D. Don nyaéta salah sahiji tutuwuhan anu sinonim jeung Melastoma malabathricum atawa Melastoma polyanthum Bl. Ngaran nu umum di Indonésia nyaéta haréndong, senduduk, atawa sanggani. Dina basa Inggris, tutuwuhan ieu kakoncara kalayan ngaran 'blue tongue' jeung 'native lassiandra'.[2]

Dulur deukeut ieu tutuwuhan nyaéta senggani.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Melastoma affine D.Don". Australian Plant Name Index (APNI), IBIS database. Centre for Plant Biodiversity Research, Australian Government. 
  2. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]