Lompat ke isi

Haréndong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Haréndong
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. affine
Ngaran binomial
Melastoma affine
Sinonim

Melastoma denticulatum

Haréndong atawa Melastoma affine D. Don nyaéta salah sahiji tutuwuhan anu sinonim jeung Melastoma malabathricum atawa Melastoma polyanthum Bl. Ngaran nu umum di Indonésia nyaéta haréndong, senduduk, atawa sanggani.[2] Dina basa Inggris, tutuwuhan ieu kakoncara kalayan ngaran 'blue tongue' jeung 'native lassiandra'.[3]

Dulur deukeut ieu tutuwuhan nyaéta senggani.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Melastoma affine D.Don". Australian Plant Name Index (APNI), IBIS database. Centre for Plant Biodiversity Research, Australian Government. 
  2. Karl Hasskarl, Justus (1845). Aanteekeningen over het nut, door de bewoners van Java aan eenige planten van dat eiland toegeschreven. Universitas Oxford: J. Müller. p. 6. Diakses tanggal (disungsi – 28 Mei 2021). 
  3. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]