Hardisk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Hardisk (Basa Inggris: harddisk atau harddisk drive disingkat HDD atau hard drive disingkat HD) nyaéta hiji pakakas kasar nu fungsina minangka média penyimpenan dina komputer.[1] Lamun ditilik tina ngaranna Hard hartina kasar sarta disk hartina cakram, ieu hardisk diwangun ku cakram (buleud) teuas nu ngaranna platter anu sénsitip pisan.[1] Ku kituna, diska kasar sok ditangtayungan ku lempeng wadahna nu kandel sangkan teu henteu kakontaminasi ku kekebul atawa partikel lianna.[1] Minangka média panyimpenan (tempat neundeun data-data) Diska kasar mibanda résiko anu fatal pisan tinimbang komponén komputer lianna.[1][1]

Cara ngarawat[édit | édit sumber]

Saenyana, teu hésé dina ngarawat diska kasar sangkan kinérjana hadé pikeun pakakas lemes nu dijalankeunna.[1] 

  • Kudu dibiasakeun mareuman (shutdown) liwat prosedur nu bener.[1]
  • Riksa arus listrik anu diperlukeun ku diska kasar sarta aliranna nu asup kana diska ti catu daya.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Heni A., Puspitosari (2015). Merawat Laptop dan Personal Computer. Yogyakarta: Skripta. pp. 39–40. 
Floppy icon.svg