Haréndong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Harendong)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Haréndong
Melastoma affine.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. affine
Ngaran binomial
Melastoma affine
Sinonim

Melastoma denticulatum

Haréndong atawa Melastoma affine D. Don nyaéta salah sahiji tutuwuhan anu sinonim jeung Melastoma malabathricum atawa Melastoma polyanthum Bl. Ngaran nu umum di Indonésia nyaéta haréndong, senduduk, atawa sanggani. Dina basa Inggris, tutuwuhan ieu kakoncara kalayan ngaran 'blue tongue' jeung 'native lassiandra'.[2]

Dulur deukeut ieu tutuwuhan nyaéta senggani.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Melastoma affine D.Don". Australian Plant Name Index (APNI), IBIS database. Centre for Plant Biodiversity Research, Australian Government. 
  2. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]