Harrison Ford

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Harrison Ford
Ford, 2019
Gumelar13 Juli 1942 (1942-07-13) (yuswa 78)
Chicago, Illinois, Amerika Sarikat
PagawéanAktor
Taun aktip1966–ayeuna
Pasangan
Anak5

Harrison Ford (gumelar 13 Juli 1942; umur 78 taun) nyaéta aktor asal Amérika, aviator, sareng aktivis lingkungan. Saatos bagian awal karirna dina bagian-bagian na nyokong peran, Ford pikabungaheun sadunya pikeun peranna dibéntangan salaku Han Solo dina film epik ruang Starrera (1977), reprising peran dina opat sekuel leuwih 42 taun. Ford ogé seueur dipikanyaho pikeun ngagambarkeun Indiana Jones dina francais pilem titular, dimimitian ku film aksi-petualangan Raiders of the Lost Ark (1981). Karirna ngalangkungan genep dekade sareng ngalangkungan kolaborasi sareng sababaraha produsén film anu paling dituduh sareng berpengaruh pikeun sadaya waktos sapertos George Lucas, Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, Ridley Scott, Peter Weir sareng Mike Nichols.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Soekarno.jpg