HbbTV

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) nyaeta hiji standar industri katut inisiatif promosi keur TV digital hibrida pikeun nyaluyukeun siaran, IPTV, katut dikirimkeunana hiburan pita rubak ka pamaké ngaliwatan TV nyambung (TV Cerdas) jeung set-top box.[1] Konsorsieum HbbTV, nu ngolompokeun deui pausahaan-pausahaan industri siaran digital jeung Internét, nyieun hiji standar keur dikirimkeunana TV siaran jeung TV pita rubak ka imah, ngaliwatan hiji antar beungeut pamaké nyorangan, nyiptakeun hiji platform muka minangka hiji alternatif keur téhnologi nu dipimilik. Produk jeung layanan nu maké standar HbbTV bisa jalan dina téhnologi siaran nu béda-béda, kayaning raramat satelit, kabel, atawa téréstrial.

HbbTV nyaéta hiji asosiasi keur dua proyék nu lahir bulan Pébruari 2009, tina proyék Perancis H4TV jeung proyék profil HTML Jerman.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Pangwanoh ramatloka HbbTV diakses 28 Agustus, 2009

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Icon-gears.png