Heroin, Putauw

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Heroin
Heroin

Héroin dikenal sabagé putauw lantaran rupana anu bubuk ogé bodas.[1] Sinonim héroin : Morphinan-3,6-alpha-Diol, 7,8-didehydro-4,5-alpha-Epoxy-17-Methyl-, Diacetate (ester); Diacetylmorphine; acetomorphine; diamorphine; 3,6-diacetyl morphine.[2]

Pangaruh anu Langsung Karasa[édit | édit sumber]

Pupil mata ngaheureutan, kelopak mata turun, réaksina lambat, tunduh nepi ka pingsan.[1]

Pangaruh Jangka Panjang[édit | édit sumber]

  1. Turunna kagiatan anu produktip, saperti sakola, gawé, jeung olah raga.[1]
  2. Katergantungan pisik jeung psikologi, gejalana : mual, awak ngageter, késangan, iritabilitas, lalambé garing, jst.[1]
  3. Abses kulit, radang pembuluh darah balik, inpeksi HIV/AIDS, sarta hépatiais B/C, lamun jarum suntikna teu steril.[1]

Pangaruh dina Sistim Awak Manusa[édit | édit sumber]

  1. Sistim Sarap Puseur : Neken atawa ngurangan kagiatan uteuk/sistim sarap puseur, mangaruhan kana penampilan urang, nu ngabalukarkeun jadi saperti murung, teu pidoli ka sasaha, rarasaan haténa gampang rarobah, gerakan jeung replekna jadi alon.[1]
  2. Sistim Pernapasan : Bisa ngabalukarkeun katekenna sistim pernapasan anu bisa jadi pingsan, koma, jeung tilar dunya.[1]
  3. Sistim Pencernaan : Napsu pikeun barangdahar euweuh, nu ngabalukarkeun kakurangan vitamin.[1]
  4. Sistim Réproduksi : Ngaronjatna risiko orok anu dilahirkeun prematur, paéh di jero kandungan, atawa paéh nalika sanggeus lahir.[1] Salian ti éta ogé orok nu dilahirkeun bakkal jadi katergantungan kana héroin.[1]

Galeri[édit | édit sumber]

Makéna Héroin

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Martono, Lydia Harlina, dan Satya Joewana, 2006.Menangkal Narkoba dan Kekerasan.Jakarta: Balai Pustaka halaman 37.
  2. http://www.osha.gov/dts/chemicalsampling/data/CH_244675.html Sinonim Heroin (diaksés ping 31 Oktober 2011)
Nulis.jpg