Heulang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Heulang
Heulang buntut bodas keur hiber
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Accipitriformes*
Kulawarga: Accipitridae
Genera

Sababaraha, tempo di handap.
 *baca Accipitriformes pikeun béréndélan kulawargana

Heulang mangrupakeun manuk pamangsa badag, nu utamana ngageugeuh Dunya Kuna, anggota ordo manuk Falconiformes, kulawarga Accipitridae, sarta sababaraha genera nu béda, nu kadang teu padeukeut.

Sakumaha sakabéh manuk pamangsa, pamatuk heulang seukeut tur ngeluk pikeun nyewiran daging mangsana, sukuna kuat sarta kukuna ranggoas. Tetempoan heulang seukeut pisan, sahingga bisa nyidikkeun mangsa ti kaanggangan.

Taksonomi[édit | édit sumber]

Heulang Emas di Kebon BInatang Lahore

Heulang salaku manuk nasional[édit | édit sumber]

Heulang Napoléon

Rujukan[édit | édit sumber]

[1]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg