Heulang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Heulang
Eagle In Flight 2004-09-01.jpeg
Heulang buntut bodas keur hiber
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Genera

Sababaraha, tempo di handap.
 *baca Accipitriformes pikeun béréndélan kulawargana

Heulang; falco pondicerianus: nyaéta manuk pamangsa nu badag.[1] Utamana ngageugeuh Dunya Kuna, anggota ordo manuk Falconiformes, kulawarga Accipitridae, sarta sababaraha genera nu béda, nu kadang teu padeukeut.[1]

Sakumaha sakabéh manuk pamangsa, pamatuk heulang seukeut tur ngeluk pikeun nyewiran daging mangsana, sukuna kuat sarta kukuna ranggoas. Tetempoan heulang seukeut pisan, antukna bisa nyidikkeun mangsa ti kaanggangan.

Taksonomi[édit | édit sumber]

Heulang Emas di Kebon BInatang Lahore

Heulang salaku manuk nasional[édit | édit sumber]

Heulang Napoléon

Rujukan[édit | édit sumber]

[1]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 85. Diakses tanggal 9 Desember 2019.