Lompat ke isi

Heulang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantuanna didagoan pikeun narjamahkeun.
Heulang
Heulang buntut bodas keur hiber
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Genera

Sababaraha, tempo di handap.
 *baca Accipitriformes pikeun béréndélan kulawargana

Heulang; falco pondicerianus: nyaéta manuk pamangsa nu badag.[1] Utamana ngageugeuh Dunya Kuna, anggota ordo manuk Falconiformes, kulawarga Accipitridae, sarta sababaraha genera nu béda, nu kadang teu padeukeut.[1]

Sakumaha sakabéh manuk pamangsa, pamatuk heulang seukeut tur ngeluk pikeun nyewiran daging mangsana, sukuna kuat sarta kukuna ranggoas. Tetempoan heulang seukeut pisan, antukna bisa nyidikkeun mangsa ti kaanggangan.

Taksonomi[édit | édit sumber]

Heulang Emas di Kebon BInatang Lahore

Heulang salaku manuk nasional[édit | édit sumber]

Heulang Napoléon

Rujukan[édit | édit sumber]

[1] Archived 2007-06-10 di Wayback Machine

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. a b Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 85. Diakses tanggal 9 Desember 2019.