Hideo Kojima

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kojima Hideo

Hideo Kojima (Kojima Hideo (小島 秀夫?)) gumelar diSetagaya, Tokyo, Jepang, 24 Agustus 1963) nya éta salah saurang perancang kaulinan video anu gawé pikeun Konami, anu statusna sabagé Wakil Presiden Konami Computer Entertainment Jepang.[1] Anjeunna ayeuna jadi kepala studio di Kojima Productions.[2]

Awal Hirup[édit | sunting sumber]

Gumelar di Tokyo, Jepang taun 1963[1], Kojima ngabewarakeun yén dina awal hirupna anjeunna osok miboga urusan jeung nu ngarana maot. [3]

Nalika anjeunna leutik kénéh, kaluarga Kojima pindah ka hiji kota leutik nu ngarana Shiraski.[3] Tuluy, kaluargana pindah deui ka Kawanishi, Hyōgo di provinsi Kansai.[3] Pangalaman cicing di imah sorangan tur diisolasi masih kénéh mangaruhan anjeunna nepi ka ayeuna, "Iraha waé kuring wisata tuluy mondok di hotel kuring langsung lalajo TV nalika kuring asup ka kamar."[3]

Mimitina anjeunna hoyong jadi seniman atawa ilustrator, anjeunna osok kuciwa ku aturan-aturan masarakat Jepang anu osok manggihan kaamanan jeung pagawéan anu gajina alus.[3] Anjeunna ogé kuciwa kusabab pamanna ogé saurang seniman tapi kasusahan dina segi ekonomi.[3] Ahirna anjeunna pindah kana nyieun film jeung babaturanna anu boga kamera 8mm.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b "IGN: Hideo Kojima Biography". Diakses pada 13 Nopémber 2011. 
  2. "Announcement of Personnel Changes (March 17, 2009)". Konami. 17 Maret 2009. Diakses pada 13 Nopémber 2011. 
  3. a b c d e f g (2004-04-22) "Hideo Kojima Versus the Big Robots". EDGE Magazine (136): 69–74.
    Transkripsi tidak resmi juga tersedia di metalgearsolid.org [1]


Nulis.jpg