Hidroksil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Hidroksil nyaéta valensi hiji OH anu dina panggabungan jeung radikal séjén ngawangun hidroksida[1]. Hidroksi mangrupa gugus fungsional -OH anu digunakeun minangka subsituen dina hiji senyawa organik[2][3].Molekul anu ngandung gugus hidroksil dipikawanoh ku sebutan alkohol[2].

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)http://glosarium.org/arti/?k=hidroksil (diakses 6 Juli 2015)
  2. a b (id)Apa perbedaan Hidroksil dan Hidrogen (diakses 6 Juli 2015)
  3. (id)http://id.dbpedia.org/page/Hidroksil (diakses 6 Juli 2015)


Nulis.jpg